Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Lamberg-kastély Kulturális Központ - Mór

„Olvass a hangok között”

EU-s pályázatból megvalósuló programsorozat fiataloknak

 

Mór Város Önkormányzata a TÁMOP 3.2.4./08-1 „ A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében – Könyvtárhasználók igényeinek hatékonyabb kielégítését szolgáló fejlesztése” című pályázat „Tudásdepó expressz” konstrukciójának keretein belül tizennyolc rendezvény megvalósítására nyert lehetőséget a Radó Antal Könyvtár és Művelődési Központ részére.

A pályázat keretében összesen 11.109.445 Ft- ot nyert el az intézmény, amelynek nagy hányadát a programok megvalósítására, a fennmaradó részt pedig a könyvtári dolgozók képzésére, a honlap fejlesztésére, eszközbeszerzésre, marketingköltségekre, valamint könyvtár- és olvasásnépszerűsítő kiadvány megjelentetésére szánnak.

A pályázat célja, hogy fejlessze a könyvtári szolgáltatásokkal megvalósuló olvasási kompetenciákat, szolgálja a minőségi oktatást, a formális oktatáson kívüli képzést, tanulást. Hivatott javítani a könyvtárak helyi és kistérségi igényeiket kielégítő szolgáltatásának minőségét és hatékonyságát.

A Radó Antal Könyvtár és Művelődési Központ dolgozói 2010. szeptember 22-én a Kávészünet együttes előadásával kezdték meg a tizennyolc rendezvényből álló „Olvass a hangok között” című programsorozatukat.

Az intézmény célja, hogy olyan fellépőket sorakoztasson fel a térség általános- és középiskolásai részére, hogy szórakoztatva, kötetlenül, interaktívan jussanak el a tanulók részére a tantervhez kapcsolódó szellemi javak.

Fiatalos, modern lendülettel vágnak bele a könyvtárosok új céljaik megvalósításába, mellyel közelebb szeretnék hozni a fiatalokhoz az olvasás szeretetét, az irodalom, a zene iránti lelkesedést.

TÁMOP 3.2.4-08/1-2009-0046

„A Radó Antal Könyvtár és Művelődési Központ szolgáltatásainak fejlesztése a jobb jövő érdekében”

www.nfu.hu

 

ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV - TIOP 1.2.3-09/1 „Tudásdepó Expressz"

Könyvtári eszközfejlesztés összefogással Móron és Bicskén

 

Mór és Bicske önkormányzata konzorciumba lépett annak érdekében, hogy mindkét településen a városi könyvtárban EU-s támogatással informatikai fejlesztés valósulhasson meg. Az önkormányzatok összesen 8 millió forintot nyertek a TIOP 1.2.3-09/1 „Tudásdepó Expressz" című pályázaton, amely új szerverek, szolgálati és felhasználói számítógépek beszerzését teszi lehetővé.

A könyvtárak új, korszerű szolgáltatásainak bevezetéséhez és az alapszolgáltatások színvonalának emeléséhez nélkülözhetetlenné vált az információtechnológia alkalmazása. Ebben nyújt nagy segítséget az egy-egy új szerver, a 2-2 szolgálati és a 4-4 felhasználói számítógép, a meglévő számítástechnikai eszközökkel együtt.

A különböző könyvtári munkafolyamatok gépesítése gyorsabbá, megbízhatóbbá teszi a könyvtári munkát. A hagyományos cédulakatalógust felváltó számítógépes adatbázis biztosítja a könyvtár dokumentumállományának sok szempontú feltárását és visszakeresését.

Az új felhasználói számítógépek minőségi változást jelentenek a könyvtárlátogatóknak A fogyatékkal élők számára képernyőolvasó szoftver illetve akadálymentes honlap biztosítja a könnyebb hozzáférést.

A projekt megvalósítása után az olvasónak lehetősége nyílik arra, hogy otthonról is betekintsen a könyvtárak adatbázisába, a hálózati kapcsolatok révén pedig lehetővé válik távoli adatbázisok lekérdezése.

TIOP 1.2.3-09/1-2009-0040

Mór és Bicske városok összehangolt könyvtári infrastruktúra fejlesztése

www.nfu.hu
Eseménynaptár

« 2018 június »
KeSzCsSzVa
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Keresés

Kapcsolat

Lamberg-kastély Kulturális Központ
8060 Mór, Szent István tér 5.

Radó Antal Könyvtár: 
Telefon/fax: 22/407-138
konyvtar@lambergkastely.hu

Művelődésszervezés: 
Telefon/fax: 06/22/407-255
lambergkastely@
lambergkastely.hu

Móri Emléktár és Művészeti Kiállítás, Múzeumi bolt 
Telefon: 06/30/481-5784
viola.andrea@lambergkastely.hu

Ajánló

Mórikum Kultúr-Fröccs Fesztivál